Wijnand en Ellen Fietsreislog

vakantiefietsshop test de Garmin Dacota 20

Vandaag de Garmin Dacota 20 getest d.m.v. een fietstocht (Zwolle-Hasselt-Zwolle 29km)

Omdat we deze zelf in shop verkopen, ziehttp://www.vakantiefietsshop.nl/shop/product_info.php?cPath=84_98_100&products_id=353, moeten we deze natuurlijk ook zelf eens aan een test onderwerpen.In het apparaat heb ik 2 kaarten geladen die ook tegelijk werken (gestapeld). 1 ToPo Nederland, 2 City maps europa. Tijdens de fietstocht merkte ik dat de Topo kaart geweldig werkt, en dat de kaart echt 'routeert', ook over de kleinste paadjes. Als je de GPS op 'Tripcomputer' zet i.p.v. kaart dan is het een luxe fietscomputer. Je ziet de afgelegde afstand, de afstand die je nog moet afleggen, de vewachte aankomsttijd (ETA), actuele hoogte, tijd en nog meer zaken. Je kunt zelf alle velden bepalen die je wilt zien in zowel de kaartmode alsook in de tripmode.

De cockpit met de Garmin Dacota 20

De Garmin Dacota met een ToPo kaart


Het setup scherm (ook in Nederlandse taal te zetten)

Al met al een zeer fijn apparaat, wat zeer snel en precies werkt. Het routeren werkt net zoals op een TomTom, rijd je fout dan wordt er gewoon een nieuwe route uitgerekend. Ook kun je heel gemakkelijk navigeren naar waypoint, zoals ga naar 'Thuis'.

Specificaties:

Garmin Dakota 20
Garmin Dakota 20

Klik om te vergroten.

Compact, robuust en waterbestendig
De Dakota serie is de nieuwste uitbreiding van Garmin in haar Outdoor assortiment. De Dakota 20 is een robuuste, waterbestendige handheld GPS-navigator met een hooggevoelige GPS ontvanger, een wereldwijde basiskaart en een kleuren aanraakscherm.

Betaalbaar op pad
De Dakota serie is perfect om mee op pad te nemen. Van de Veluwe tot het park om de hoek, de Dakota helpt u om uw avonturen betaalbaar en leuk te houden. Met zijn robuuste behuizing, compacte afmetingen en eenvoudige interface is de Dakota een enorm veelzijdige GPS handheld. Deze toestellen zijn ook ideaal voor kinderen. Ouders kunnen hen met een gerust hart op pad laten gaan met deze eenvoudig te bedienen en lichtgewicht GPS-ontvanger.

Hooggevoelige GPS ontvanger en 850 MB intern geheugen
De nieuwe Garmin Dakota heeft een hooggevoelige GPS-ontvanger met HotFixTM, die zelfs in dicht loofbos of tussen hoge gebouwen optimaal presteert. Hierdoor haalt de Dakota snel belangrijke satelliet-informatie op, die wordt gebruikt voor een snelle positiebepaling. Wandelaars, mountainbikers en geocachers profiteren verder van de heldere kaartweergave en de 850 MB intern geheugen, waarin plaats is voor 1.000 waypoints, 50 routes, 2000 geocaches en een actieve tracklog van maximaal 10.000 punten en 200 tracks.

Kleuren aanraakscherm met een diagonaal van 6,6 centimeter
Het kleuren aanraakscherm is met de handschoen te bedienen en is gebaseerd op de innovatieve interface van de Garmin Oregon serie. Het scherm heeft een diagonaal van 6,6 centimeter en is onder alle omstandigheden makkelijk af te lezen en te gebruiken. Het toestel reageert direct op de aanraking van uw vingertoppen en is tegelijkertijd goed bestand tegen de krachten van de natuur. De Dakota weegt slechts 190 gram, werkt tot maximaal 20 uur op slechts twee AA batterijen en kan via USB aangesloten worden aan de PC of de Mac. Door de compacte afmetingen past de Dakota zowel makkelijk in uw hand als in uw jaszak.

Uitgebreide opties
De Dakota 20 voegt nog een aantal extra opties toe, waaronder een barometrische hoogtemeter en een microSD geheugenkaart uitsparing voor aanvullend geheugen en cartografie. Ook biedt het toestel de mogelijkheid tot draadloze toestel-naar-toestel communicatie met compatibele toestellen uit de Dakota, Oregon, Colorado en Foretrex serie. Het uitwisselen van waypoints, tracks, routes en geocaches is hierdoor zeer eenvoudig. Tenslotte beschikt de Dakota 20 nog over een 3-assen elektronisch kompas dat uw positie ook weergeeft als u stil staat of het toestel niet horizontaal houdt.

Papierloos geocachen
Geocachen met de Dakota serie is leuk en eenvoudig. Tot 2.000 caches kunnen worden gedownload naar het toestel. Premium members van Geocaching.com kunnen hierbij ook direct informatie over de locatie, het terrein, de moeilijkheid, de hints en een beschrijving opslaan. Papieren naslagwerk en handmatig ingevoerde coƶrdinaten zijn niet meer nodig!

Voorzien van wereldwijde basiskaart en laden van optionele cartografie mogelijk
De Dakota 20 wordt geleverd met een wereldwijde basiskaart en is compatibel met de Garmin City Navigator voor afslag-voor-afslag aanwijzingen op de weg, de Onroute fietskaart, BlueChart g2 en Nederland Binnenwateren voor maritieme navigatie en natuurlijk met topografische kaarten, zoals Topo Nederland.

Afmetingen: 9.9 x 5.6 x 3.3 cm (h x b x d) Barometer: ja
Batterij: 2x AA
Beeldscherm maat: 3.6 x 5.5 cm
Digitaal kompas: ja (3 assen)
Digitale hoogtemeter: ja
Geschikt voor autonavigatie: ja (optioneel)
Gewicht (in gram): 191
Overig (kabel): USB
Pixels: 160 x 240

Zie ook deze link:http://www.vakantiefietsshop.nl/shop/index.php?cPath=84_159

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!