Wijnand en Ellen Fietsreislog

Winterwandeling in Noorwegen

Vandaag met z'ndrieën een prachtige wandeling gemaakt in winters Noorwegen. O.a. de Brekke sluizen bezocht. Dit is een cascade sluis met een verval van zo,n 26,5 meter, daarmee de hoogste van Europa.Noorwegen is prachtig, hier is het echt winter. Overdag zo'n -5 tot - 10 graden, 's nachts kan het zakken tot -18 tot - 20 graden. Marius woont hier fantastich. Het huis ligt erg mooi en je loopt zo de natuur in.

het huis van Marius

uitzicht vanuit de tuin

Berichtje uit Noorwegen

Lieve allemaal,

Even een berichtje uit koud maar mooi Noorwegen. We zijn vanmiddag om 14:00 h vertrokken uit Weeze in Duitsland (vlak bij Boxmeer), 1 1/2 uur later landde onze Boeing 737in Oslo. Ellen vond het opstijgen en landen geen pretje, maar het ging verder prima. Marius stond ons al op te wachten in de aankomsthal en reed ons naar zjin woonplaats Halden. Intussen was het al half 5 en bijna donker, dus veel hebben we nog niet gezien van de omgeving, maar er ligt wel een dik pak sneeuw. Morgen gaan we een tocht in de omgeving maken en zullen we meer van de Noorse sfeer proeven. Tot morgen! Groetjes en dikke kus van Wijnand en Ellen.

we gaan aan boord

uitzicht vanuit het vliegtuig

Groningen Leeuwarden 116 km

Prachtige tocht gefietst vanuit Groningen via Lauwersoog naar Leeuwarden. Route: LF14 - LF10 - LF3. Het was fantastisch weer met een lekker windje in de rug.

LF1 Den Haag - Schagen

18-8 Den Haag - Katwijk 39km
19-8 Katwijk - IJmuiden - Zandvoort 69km
20-8 Zandvoort - Egmond 27km
21-8 Zandvoort - Schagen 50km

Totaal: 185km

Mooie route samen met Ellen gefietst. De LF1 welke van Den Helder naar Boulogne sur Mer loopt. Wij fietsen de route in etappes. (afh. van de wind).

B&B de Schapewei

Waddenzee route Schagen - Nieuwe Schans (289 KM)

Woensdag 21 juli 2010.

Ik heb t/m zaterdag de Waddenzeeroute (LF10) gefietst. Een erg mooie route, de route gaat door Noord Holland, via de afsluitdijk naar Friesland om uiteidelijk te eindigen in Nieuwe Schans in Groningen. Ik had fantastisch weer met continue windkracht 4 in de rug. Ik heb overnacht in Wieringerwerf (camping SSB), Kollummerpomp (SSB) en Uithuizen (natuurkanmpeerterrein).

einde van de LF10 bij Nieuwe Schans (Groningen)

Dag 5: Regen, regen!

De dag begon heel goed met een heerlijk verzorgd ontbijt in het pension, maar eigenlijk was dat het ook wel voor vandaag…zo jammer, verder alleen maar regen, tussendoor is het eventjes droog geweest waardoor we snel wat boodschapjes hebben kunnen inslaan, maar verder was het pet. We hebben de tijd dus vooral doorgebracht met werken aan onze webwinkel, heel zinnig en ook best heel leuk, maar eigenlijk hadden we liever aan het strand gelopen, maar dat zat er niet in….snik.

gelukkig is ons pension een fijne plek, gezellig en we worden goed verzorgd. Een aanrader voor wie eens lekker een paar dagen op Terschelling wil zijn!

Morgen gaan we tussen de middag met de boot terug naar het vasteland en dan zijn we om ongeveer 18.00 uur weer thuis. We lezen dat we in een schoon huis komen, dat is fijn! (en heel lief Marije en Ivo!) Wouter is ook weer thuis, we hebben hem even gesproken, hij heeft het heel leuk gehad in Berlijn.

Dit was een heerlijk weekje, ondanks het slechte weer en het afzien. We zijn lekker uitgerust en helemaal ontzorgd en onthaast. Dat wordt weer wennen straks….

Lieve allemaal, bedankt voor jullie reacties, tot gauw weer! Dikke kus, Wijnand en Ellen.

Dag 4: Weinig gefietst vandaag!

Het is maar een klein stukkie fietsen van de camping naar de boot, die om 9.45 uur precies vertrekt. Het waait hard, eigenlijk stormt het een beetje, zeker windkracht 6! We gaan lekker binnen zitten, vannacht hebben we het koud gehad, met kleren aan slapen is niet zo comfortabel en dan nog een beetje liggen rillen. We hebben ook geen goede spullen voor dergelijke temperaturen…als onze webwinkel een beetje gaat lopen gaan we zelf ook veeeeel betere slaapzakken enzo aanschaffen. Dat leer je er dan weer van, maar we hebben wel lol hoor! En het is ook precies wat Annemarie zegt: je waardeert de dingen veel meer als je er voor hebt afgezien! Zo zijn wij heel blij met het zonnetje van vandaag, want we hebben de eerste dag veel regen gehad, natuurlijk is de temperatuur veel te laag, maar het kan altijd erger. En zo kan je altijd jezelf weer blij maken. Voor de zadelpijn moet ik nog iets bedenken om mezelf blij te maken, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Gelukkig vandaag alleen gefietst van West Terschelling naar Midsland en even weer fijne herinneringen opgehaald aan onze vakanties hier met de kinderen, met Koop vorig jaar op Oerol en met collega’s een weekend hier gelogeerd. We kunnen het niet laten om ook even op het strand te lopen, vandaag schijnt immers de zon en morgen wordt het weer slechter, dat hebben we dan alweer in de pocket.

In ons hotelletje zijn we heel blij (ook weer zoiets) met het heerlijke bed met superfijn dekbed, een verwarming en heerlijke douche. Het is ook overal lekker warm. We hebben net asperges gegeten bij restaurant De Koffiepot, super! Nu gaan we nog even beneden zitten want de eigenaren nodigden ons uit voor een likeurtje! Dat lijkt ons wel fijn.

Lief dat jullie zo gezellig reageren allemaal, heel veel groetjes uit het noordelijkste puntje van Nederland en nu ik dit schrijf hoor ik naast mij ronkende geluiden, Wijnand in slaap gevallen….misschien ga ik wel even alleen naar beneden….dikke kus van ons tweetjes! Wijnand en Ellen.

Dag 3: Weer een mooie dag!

48 km

We kunnen jullie een erg goed Italiaans restaurantje in Harlingen aanraden, Roma genaamd, want daar hebben we net superlekker gegeten! En dat mocht ook, want we hebben er weer een stevig dagje opzitten….nu zitten we in wederom een blokhut (zonder verwarming shit) in Harlingen. De dag begon lekker zonnig vandaag, om half 11 zitten we op de fiets. Het lijkt wat minder koud, de wind wat minder hard en alles ziet er zo mooi uit met een zonnetje. We rijden via het Rijsterbos richting de Galamadammen, vroeger een brug, nu een aquaduct. Daarna verder noordwaarts richting Workum. In de tijd van onze zeilboot kwamen we jaarlijks in dit leuke dorp. Ook heel leuk dat het vandaag Bevrijdingsdag is, overal zijn festiviteiten en op elke kerktoren wappert de Nederlandse vlag.

Via Gaast fietsen we naar Makkum, en zo verder richting de Afsluitdijk. Nu is het al in de middag en begint de wind ook aan te trekken. We gaan onder de weg van de Afsluitdijk door nog verder naar het noorden en nu wordt het echt zwaar. Via de Waddenzeedijk fietsen we het laatste eind naar Harlingen, er lijkt geen einde aan te komen.

Om half 6 komen we aan bij de camping, behoorlijk verwaaid. We hebben honger dus gooien we al onze fietstassen in de blokhut en rijden naar het centrum, waar we de fijne Italiaan vinden….nog even uitbuiken en dan gaan we pitten, morgen nemen we de boot van 9.45 uur naar Terschelling, waar ons een heerlijk verwarmde hotelkamer wacht…(hopelijk!).

Groetjes aan allemaal en dikke knuffels voor onze dochter! Xxxx

Wijnand en Ellen.

p.s. met mijn achterste gaat het vandaag een stuk beter, tenminste de eerste 20 km wel, daarna hebben we het er maar niet meer over…