Wijnand en Ellen Fietsreislog

Rondje Hasselt 27KM

Net niet voor donker thuis, heerlijk gefietst met GPS.

Rondje Zwolle (35km)

Vandaag een heerlijk rondje gefiest, het was aangenaam weer het leek al echt voorjaar. De katjes bloeien!

 

vakantiefietsshop test de Garmin Dacota 20

Vandaag de Garmin Dacota 20 getest d.m.v. een fietstocht (Zwolle-Hasselt-Zwolle 29km)

Omdat we deze zelf in shop verkopen, zie http://www.vakantiefietsshop.nl/shop/product_info.php?cPath=84_98_100&products_id=353, moeten we deze natuurlijk ook zelf eens aan een test onderwerpen.  In het apparaat heb ik 2 kaarten geladen die ook tegelijk werken (gestapeld). 1 ToPo Nederland, 2 City maps europa. Tijdens de fietstocht merkte ik dat de Topo kaart geweldig werkt, en dat de kaart echt 'routeert', ook over de kleinste paadjes. Als je de GPS op 'Tripcomputer' zet i.p.v. kaart dan is het een luxe fietscomputer. Je ziet de afgelegde afstand, de afstand die je nog moet afleggen, de vewachte aankomsttijd (ETA), actuele hoogte, tijd en nog meer zaken. Je kunt zelf alle velden bepalen die je wilt zien in zowel de kaartmode alsook in de tripmode.

De cockpit met de Garmin Dacota 20 

De Garmin Dacota met een ToPo kaart 

 
Het setup scherm (ook in Nederlandse taal te zetten) 

Al met al een zeer fijn apparaat, wat zeer snel en precies werkt. Het routeren werkt net zoals op een TomTom, rijd je fout dan wordt er gewoon een nieuwe route uitgerekend. Ook kun je heel gemakkelijk navigeren naar waypoint, zoals ga naar 'Thuis'.

Specificaties:

Garmin Dakota 20 
Garmin Dakota 20

Klik om te vergroten.

Compact, robuust en waterbestendig
De Dakota serie is de nieuwste uitbreiding van Garmin in haar Outdoor assortiment. De Dakota 20 is een robuuste, waterbestendige handheld GPS-navigator met een hooggevoelige GPS ontvanger, een wereldwijde basiskaart en een kleuren aanraakscherm.

Betaalbaar op pad
De Dakota serie is perfect om mee op pad te nemen. Van de Veluwe tot het park om de hoek, de Dakota helpt u om uw avonturen betaalbaar en leuk te houden. Met zijn robuuste behuizing, compacte afmetingen en eenvoudige interface is de Dakota een enorm veelzijdige GPS handheld. Deze toestellen zijn ook ideaal voor kinderen. Ouders kunnen hen met een gerust hart op pad laten gaan met deze eenvoudig te bedienen en lichtgewicht GPS-ontvanger.

Hooggevoelige GPS ontvanger en 850 MB intern geheugen
De nieuwe Garmin Dakota heeft een hooggevoelige GPS-ontvanger met HotFixTM, die zelfs in dicht loofbos of tussen hoge gebouwen optimaal presteert. Hierdoor haalt de Dakota snel belangrijke satelliet-informatie op, die wordt gebruikt voor een snelle positiebepaling. Wandelaars, mountainbikers en geocachers profiteren verder van de heldere kaartweergave en de 850 MB intern geheugen, waarin plaats is voor 1.000 waypoints, 50 routes, 2000 geocaches en een actieve tracklog van maximaal 10.000 punten en 200 tracks.

Kleuren aanraakscherm met een diagonaal van 6,6 centimeter
Het kleuren aanraakscherm is met de handschoen te bedienen en is gebaseerd op de innovatieve interface van de Garmin Oregon serie. Het scherm heeft een diagonaal van 6,6 centimeter en is onder alle omstandigheden makkelijk af te lezen en te gebruiken. Het toestel reageert direct op de aanraking van uw vingertoppen en is tegelijkertijd goed bestand tegen de krachten van de natuur. De Dakota weegt slechts 190 gram, werkt tot maximaal 20 uur op slechts twee AA batterijen en kan via USB aangesloten worden aan de PC of de Mac. Door de compacte afmetingen past de Dakota zowel makkelijk in uw hand als in uw jaszak.

Uitgebreide opties
De Dakota 20 voegt nog een aantal extra opties toe, waaronder een barometrische hoogtemeter en een microSD geheugenkaart uitsparing voor aanvullend geheugen en cartografie. Ook biedt het toestel de mogelijkheid tot draadloze toestel-naar-toestel communicatie met compatibele toestellen uit de Dakota, Oregon, Colorado en Foretrex serie. Het uitwisselen van waypoints, tracks, routes en geocaches is hierdoor zeer eenvoudig. Tenslotte beschikt de Dakota 20 nog over een 3-assen elektronisch kompas dat uw positie ook weergeeft als u stil staat of het toestel niet horizontaal houdt.

Papierloos geocachen
Geocachen met de Dakota serie is leuk en eenvoudig. Tot 2.000 caches kunnen worden gedownload naar het toestel. Premium members van Geocaching.com kunnen hierbij ook direct informatie over de locatie, het terrein, de moeilijkheid, de hints en een beschrijving opslaan. Papieren naslagwerk en handmatig ingevoerde coördinaten zijn niet meer nodig!

Voorzien van wereldwijde basiskaart en laden van optionele cartografie mogelijk
De Dakota 20 wordt geleverd met een wereldwijde basiskaart en is compatibel met de Garmin City Navigator voor afslag-voor-afslag aanwijzingen op de weg, de Onroute fietskaart, BlueChart g2 en Nederland Binnenwateren voor maritieme navigatie en natuurlijk met topografische kaarten, zoals Topo Nederland.

Afmetingen: 9.9 x 5.6 x 3.3 cm (h x b x d) Barometer: ja
Batterij: 2x AA
Beeldscherm maat: 3.6 x 5.5 cm
Digitaal kompas: ja (3 assen)
Digitale hoogtemeter: ja
Geschikt voor autonavigatie: ja (optioneel)
Gewicht (in gram): 191
Overig (kabel): USB
Pixels: 160 x 240

Zie ook deze link: http://www.vakantiefietsshop.nl/shop/index.php?cPath=84_159 

Weer terug in Nederland!

Als ik dit schrijf zit ik weer in de trein richting Zwolle. De vlucht ging vandaag zoals het hoort. 17:30h vertrokken uit Kopenhagen en 18:45h zijn we geland. Vandaag veel getest en de fabriek gezien. Erg interessant allemaal. De test is naar tevredenheid van de opdrachtgever verlopen, dus daar kan ik morgen een mooi positief rapport over schrijven. Ik zou zeggen op naar de volgende (korte) business trip! Nog bedankt voor jullie reacties. groeten weer van Wijnand.

voorbeeld van een compressor, opengewerkt. Wij hebben een veel kleiner model getest. 

 
station Helsingor, waar we op de trein stapten richting airport Kopenhagen 

Helsingør

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik met een vertraging van 6 uur aangekomen in Denemarken. We moesten nog een uur met de trein en om 20:45 zaten we bij een heerlijk Italiaans restaurant in Helsingør..........

Bij het geplande vertrek, tijdens de inspectie van het vliegtuig werd geconstateerd dat één van de banden niet goed was. Op Schiphol, hoe is het mogelijk, was geen reserveband aanwezig. We moesten er dus uit, uitchecken, inchecken, en weer door de Douane. En vervolgens wachten tot 5 uur 's middags. Onze vlucht zou om 10:25 zijn vertrokken!. Afijn, we kregen gratis een lunch aangeboden en hebben ons redelijk kunnen vermaken op schiphol Plaza.  Nu is het 08:45 en ik ga zo met de mannen ontbijten. Vandaag gaan we de fabriek bezichtigen van Siemens en we gaan de compressor testen. Het zal volgens Siemens een enerverende dag worden.

groetjes van Wijnand.

uitzicht vanuit mijn hotelkamer, in de verte zie je Zweden liggen (4 km) 

Trip naar Denemarken

Ja, jullie lezen het goed, Denemarken. Dit keer niet per fiets maar met het vliegtuig (SAS Scandinavian Airlines). Dinsdag a.s. vertrek ik en woensdag moet ik helaas weer terug. Ik ga voor mijn werk met een aantal mensen van een waterschap een grote industriële compressor afnemen bij Siemens. Ik zit in hotel Marienlyst in Helsingør. Als ik mijn fietstocht dit jaar zou willen vervolgen, dan kom ik ook in Helsingør. Kan ik de boel mooi een beetje verkennen.

Als ik daar ben, dan zal ik verslagje schrijven. Groeten van Wijnand.

Op onderstaande foto zie je het prachtige slot Kronborg, daarachter ligt de fabriek. Het hotel ligt weer iets verder aan zee.

 

Het slot in de zomer. 

 

Helsingør (Denemarken) - Helsingborg (Zweden) 

Fijne winter fietstocht door woest Drente...(75 km)

Het is een beetje een traditie geworden om op '3e Kerstdag' een fietstocht te maken. Meestal noordwaarts, vorig jaar Zwolle - Stavoren, dit jaar was de bedoeling Zwolle - Groningen. Tot Meppel ging het prima, er lag veel sneeuw, dus af en toe een stukje lopen, maar toch redelijk goed te fietsen (mede dankzij mijn Schwalbe Marathon Plus Tour banden). Bij Havelte rijd je de Drentse woestenij in. De fietspaden in de natuurgebieden waren niet geveegd en er lag te veel sneeuw en ijs om er te kunnen fietsen. De onverharde wegen waren door auto's platgereden en daardoor het beste te fietsen. Het Drents Friese Wold was helaas onberijdbaar vanwege de dikke laag sneeuw op de fietspaden. Via het Dwingelerveld via Diever naar Beilen gefietst en vervolgens per trein weer naar Zwolle. Heerlijk zo'n barre winter fietstocht! 

  

Oslo

Hallo allemaal,

Nog bedankt voor jullie reacties. Vanmorgen zijn we met de trein naar Oslo gegaan om de stad te bekijken. Oslo is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. We zijn o.a. bij het Koninklijk paleis geweest.  Ook zij we in het National Galerie geweest, Hier hangen werken van beroemde meesters zoals Matisse, Gaugin, Picasso, Jan Steen, Frans Hals enz. Ook hebben we de beroemde 'schreeuw' van Munch gezien. Verder heerlijk gewinkeld en de stad bekeken. Groetjes van ons. Morgen om 10:00h vliegen we terug naar Nederland.

Het Koninklijk paleis 

 

uitzicht op de Karl Johans Gate vanaf het paleis 

 The National Galerie